DÖ:s död – en skänk från ovan

Kristdemokraternas revolt mot decemberöverenskommelsen en skänk från ovan till Stefan Löfven.

Om det var oväntat eller ej att det skulle ske nu visste vi inte men däremot visste vi att den överenskommelse de borgerliga partierna skapat med den så kallade rödgröna regeringen om att släppa igenom dess budget i riksdagen för att kunna regera landet inte skulle hålla, det visste vi därför att kapitalismen och dess megafoner alltid är lynniga och opålitliga.

Det faktum att nu KD:s riksting förklarat decemberöverenskommelsen för död samt att övriga borgerliga partiledare förklarat att överenskommelsen inte längre gäller är inget annat än en stor seger för socialdemokraterna och Stefan Löfven samt Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson.

För Stefan Löfven som är en dokumenterad högerman vilket han genom sin tid som ordförande för IF-Metall visade då han alltid ställde upp i rollen som familjen Wallenbergs knähund. Genom KD:s beslut om att tidigare överenskommelser angående voteringen av regeringens budget inte längre gäller och att de borgerliga partierna lägger budgetförslag från vart parti, alltså ingen gemensam, så har nu KD gett Stefan Löfven i uppdrag att i framtiden lämna allt samröre med Vänsterpartiet för att i framtiden göra upp med ett eller flera borgerliga partier. Något som hela tiden stått överst på Löfvens önskelista.

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna har också anledning att korka upp champagneflaskorna. Gör upp med oss och VI bildar en ny regering är hans glädjebudskap.

För Vänsterpartiet är beskedet från KD:s riksting i Västerås ingenting annat än en katastrof, inga fler intressanta utredningar om vinster i välfärden är i sikte.

Lars Lundberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.