Förberedelser för nationell generalstrejk i Grekland

I slutet av oktober planerar SYRIZA-regeringen att införa nya förutsättningar för den 3: e promemorian. Åtgärderna är ett hårt slag mot social trygghet, extrema beskattningar av folket, privatiseringar etcetera. Den grekiska regeringen, EU och kapitalister verkar för det snabba införandet av åtgärderna. Det uppger PAME (Alla arbetares militanta front) i ett pressmeddelande.

PAME rapporterar att regeringen redan har delgett attackerna gällande social trygghet. ”De planerar nya pensionsnedskärningar, avskaffandet av rättigheter i sjukvården och säkerhetsåtgärder på arbetsplatserna. Frågan om social trygghet påverkar alla arbetare, alla arbetares familjer, alla åldrar, särskilt de yngre generationerna.”

Den radikala fronten fortsätter: ”Den grekiska regeringen och de kapitalistiska medierna propagerar att folket instämmer gällande åtgärderna, med hjälp av det senaste valresultatet. Förstörelse av social trygghet, löner, arbetarnas rättigheter och liberaliseringen av massuppsägningar måste bekämpas av arbetarklassen. De måste möta starkt motstånd, utmaning och fördömande.”

PAME uppmanar de fackliga organisationerna, de fackliga ledningarna, arbetarnas kommittéer, att organisera kampen, med diskussioner och möten på varje arbetsplats. Att omedelbart besluta om deltagande av demonstrationer den 22 oktober, i varje stad.

Samtidigt förbereds den nationella generalstrejken som ska äga rum den 12 november.

”Vi måste bekämpa försöken av regeringen att fånga oss överrumplade, oförberedda. Vi måste stoppa de krafter som är allierad med arbetsköparna, att undergräva vår kamp genom att låta tid passera och utan någon organisation ge bort vår makt till fienden. Vi måste ta situationen i våra egna händer.”

Parollerna är:

Vi organiserar arbetare – folkets svar på nya angrepp!

Vi kan störta den negativa utvecklingen.

Vi accepterar inte avskaffandet av de rättigheter som har förblivit.

Vi måste ta den ledande rollen i utvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.