Toppcheferna tvingades fly när arbetarna stormade mötet

Air France, den franska delen av Air France-KLM, planerar att minska personalstyrkan med 2 900 anställda. Uppgifterna framkom under måndagen vid ett möte mellan ledningen och fackrepresentanter skriver Wall Street Journal.

Uppsägningar väntas ske som en sista utväg och i stället kommer frivilliga avgångar att uppmuntras. Skulle Air France tvingas till uppsägningar blir det första gången sedan mitten av 1990-talet.

Våldsamma protester utbröt i samband med att flygbolaget presenterade sin besparingsplan.

Mitt under pågående möte stormades flygbolagets huvudkontor i Roissy strax utanför Paris. Personalchefen Xavier Broseta blev ”nästan lynchad” och tvingades fly hals över huvud. Även bolagets vd, Frédéric Gagey, fick hastigt lämna platsen, enligt vittnen.

Ledningen för Air France-KLM fördömer i ett uttalande det ”fysiska våldet” och säger att demonstranternas beteende kommer att polisanmälas. Men ledningen för Air France hade inget att säga om det våld i form av arbetslöshet som de riktar mot arbetarna för att rädda sina profiter.

Den nya nedskärningsplanen lades fram sedan bolagets piloter vägrat att acceptera längre flygtider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.