Syriens Kommunistiska Parti (Enade) inför kongress

Syriens Kommunistiska Parti (Enade) kommer att hålla sin 12:e nationella kongress mellan den 29 till den 31 oktober i Damaskus, den syriska arabrepublikens huvudstad som bekämpade och som kommer att bekämpa de imperialistiska terroristerna och samtliga av den kapitalistiska världens reaktionära och mörka krafter. ”Ingen annan flagga kommer att hissas till skyn än banderollen om frihet, patriotism och socialt framåtskridande.”

Kongressen kommer att ha en undantagskaraktär där man tar hänsyn till att aggressionen från de imperialistiska terroristerna fortfarande pågår mot det syriska folket, rapporterar Syriens Kommunistiska Parti (Enade).

”Vårt folk gör motstånd mot denna aggression och stödjer armén. Regionens konfliktzon utvidgas i ett försök att underställa Syrien under den imperialistiska hegemonin och under det sionistiska takfiriernas kontroll. (En takfiri är en sunnimuslim som påstår att andra muslimer har lämnat religionen och inte följer islam) såväl som att stycka upp landet i konflikter med grannländer.”

Samtidigt fortsätter, skriver partiet:

”Israel med judaiseringsprocessen av Palestina som är en kulturell assimileringsprocess i vilken en demografisk grupp förvärvar judiska kulturella och religiösa värderingar och harmoniserar sig med en annan kulturell grupp. I det här fallet försöker Israel omvandla Palestina till en helt och hållet hebreisk stat och införa social och ekonomisk eftersatthet i landet och därmed beröva det palestinska folket på sin självständiga och demokratiska civilstat.

Syriens Enade Kommunistiska Parti (Enade):s centralkommittés politiska rapport kommer behandla dessa frågor i detalj.

”Den sociala och ekonomiska rapporten kommer å andra sidan att diskutera Syriens katastrofala situation vars infrastruktur och statliga institutioner är förstörda på bekostnad av terroristerna och hur detta har påverkat levnadssituationen för de syriska folkmassorna. Rapporten kommer också att diskutera den ekonomiska inverkan som de införda sanktionerna av de imperialistiska staterna USA och EU mot det syriska folket haft.”

Det syriska folket och dess armé konfronterar modigt aggressionen och segrar successivt i många av landets regioner med stöd av ”vänskapsländer som till exempel Ryssland, Iran, Kina, BRICS-länderna och SCO och en bred sektor av folkopinion i Europa och i många andra av världens länder”.

Samtidigt uppskattar det syriska folket och Syriens Kommunistiska Parti (Enade) verkligen vänskapländernas hederliga försök att nå en politisk lösning på den syriska krisen såväl som att få ett slut på aggressionen och dess följder.

“Kamrater! Vårt partis primära målsättningar är nu att försvara landet och återfå suveräniteten i alla dess territorier. Syriens Kommunistiska Parti (Enade) arbetar också för att utöka deltagandet av alla syriska patriotiska och politiska krafter vare sig det är internt eller utanför regeringen i landets politiska liv.”

En annan målsättning är att eftersträva en ekonomisk politik som kommer att passa de syriska folkmassornas intressen och konfrontera borgarskapets girighet som utnyttjar krigssituationen för att ackumulera rikedomar. Syriens Kommunistiska Parti (Enade) ser också framemot att formulera en strategisk återuppbyggnadsplan för landet.

”Kära kamrater, vårt parti värdesätter högt alla ställningstaganden från de kommunist- och arbetarpartier som stödjer Syrien under en krissituation som denna. Vi ser framemot ett fortsatt samarbete mellan våra partier i synnerhet eftersom krisen i Syrien berör alla världens folk då Syrien nu konfronterar imperialismen och terrorismen, 2000-talets fascism på hela världens vägnar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.