Yttersta högern samlades på Stortorget

MALMÖ. Sverigedemokraterna genomförde idag ett torgmöte på Stortorget. Temat på mötet var ”Våga vägra våld”. Ett hundtal deltagare, varav flera fascister, deltog.

Kent Ekeroth, riksdagsman för SD, men mer känd från järnrörsskandalen, sade att Sveriges gränser skulle stängas för ”lyckosökare”, och syftade på flyktingarna som nu kommer till Sverige. Kent Ekeroth anspelade även på att invandrare och kvinnor inte skulle bli poliser.

Brofästet.
Brofästet.

Tobias Andersson, ordförande i SD:s nya ungdomsförbund Ungsvenskarna SDU, förespråkade att 13-åriga barn ska bli straffmyndiga och kunna fängslas.

På plats på Stortorget samlades även klockan 12 personer från en facebookgrupp som vill stänga Sveriges gränser. Efter SD:s torgmöte var det tänkt att människorna från gruppen enligt egen utsago skulle blockera gränserna till Sverige och ”skapa lite kaos”. Det blev ett fiasko för dem. Ingen trafik stoppades vid Öresundsbron som planerat. Antifascister bevakade Hyllie station och brofästet ett antal timmar efter SD:s torgmöte ifall extremhögern skulle försöka realisera sina planer.

Två personer ska enligt polisen ha frihetsberövats för störande av allmän ordning, varav en var SD-sympatisör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.