Libanons kommunistparti fördömer terrorbombningarna i Beirut

Libanons Kommunistiska Parti (LCP) fördömer terrorbombningarna i Beirut och uppmanar till vaksamhet och enighet bland folket. Partiet uppmanar makthavarna till att ge förutsättningar för enighet och stabilitet.

LCP:s politbyrå skrev den 12 november i ett uttalande:

”Vårt folk och vårt land har drabbats av en nationell tragedi efter terrorattacken utförd av terrorismens förlängda, brutala och illegitima händer. Den ägde rum i Bourj al- Barajnehdistriktet beläget i Beiruts södra förorter och bestod av efterföljande självmordsbombningar som resulterade i ett dussintal martyrer och hundratals skadade bland vårt folks oskyldiga civila söner.

Libanons Kommunistiska Partis politbyrå fördömer denna terrorhandling som har kopplingar till den sionistiska fienden vars målsättning är att trappa upp striderna.”

Libanons kommunistparti uppmanar etablissemangets politiska partier att ta hänsyn till den internationella situationen för att i sin tur stärka den nationella enigheten istället för politskt käbbel och sekteristiska gräl och för att kunna ge förutsättningar till stabilitet och konfrontation för att i sin tur bekämpa terrorismen.

Partiet uppmanar också det libanesiska folket till att vara vaksamma och stärka folkets nationella enighet för att eliminera alla former av terrorism och sekteristiska strider.

LCP:s politbyrå framför sina kondoleanser till ”martyrernas familjer, Beiruts södra förorter, folket och hemlandet med förhoppningar om ett snabbt tillfrisknande för de sårade”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.