Portugal: Starkt framåt i parlamentsvalet för kommunisterna

Portugals Kommunistiska Parti (PCP) gick starkt framåt i parlamentsvalet som hölls söndagen den 4 oktober och fick 8,25 procent av rösterna. De samarbetade som sedvanligt med Ekologiska partiet de gröna i valkoalitionen CDU. CDU fick 17 mandat av totalt 230 platser i det portugisiska parlamentet. Portugals Kommunistiska Partis generalsekreterare heter Jerónimo de Sousa och dess partiorgan är Avante. De Sousa har varit partiledare för PCP sedan 2004. Även vänsterblocket (Bloco de Esquerda) gjorde ett framgångsrikt val då det fick 10,19 procent av rösterna. Den borgerliga och konservativa regeringskoalitionen Portugal á Frente (PAF, Portugal Först) segrade i parlamentsvalet med premiärministern Pedro Passos Coelho i spetsen tillsammans med socialdemokraterna (PSD) och det konservativa partiet (CDS) och fick sammanlagt 38,36 procent av rösterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.