Morgan Johansson: ”Sverige kan inte garantera boendeplatser”

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) uppmanar de flyktingar som just nu befinner sig i Tyskland att stanna där, rapporterade SVT Nyheter igår. Anledningen är enligt honom att Sverige inte kan garantera tillräckligt med boendeplatser till de asylsökande flyktingarna. Utöver detta, är asylprocessens beräknande tid för nyanlända flyktingar i dagsläget två år. Han framhåller också de framtida utmaningar som Sverige står inför för att tillgodose flyktingströmmens behov däribland ett effektiviserat bostadsbyggande och valideringen av utländsk utbildning.

Morgan Johansson sade till SVT Nyheter:

– Vi befinner i oss en mycket dramatisk situation, den har blivit ännu mer dramatisk de senaste dygnen. Förra veckan såg vi en minskning, men nu de senaste dygnen ser vi en ökning, säger Morgan Johansson, som tillägger att prognosen ser ut att bli 160.000 flyktingar under 2015, ovanpå de 80.000 som sökte asyl förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.