”De som kämpar för revolutionär internationalism måste representera de venezuelanska revolutionärerna idag”

Det amerikanska partiet för socialism och frigörelse (PSL) publicerade igår ett uttalande om utgången av det venezuelanska parlamentsvalet.

I efterspelet av utnämnandet av ledamöter till den nya venezuelanska nationalförsamlingen i söndagens parlamentsval som hölls i landet, publicerade PSL ett uttalande rörande utgången av parlamentsvalet.

Medan man i uttalandet beskrev utgången av det venezuelanska parlamentsvalet som en stor seger för kontrarevolutionens och den amerikanska imperialismens högerkrafter, betonades samtidigt att det inte är en historisk förlust för vänsterkrafterna i samma bemärkelse som Pinochets och CIA:s militärkupp i Chile 1973 eller Hitlers maktövertagande i Tyskland 1933.

I uttalandet framhölls också att det som är definitivt nödvändigt i Venezuela är arbetarklassens styre, i marxistiska termer proletariatets diktatur, och att chavismens progressiva och prosocialistiska krafter tar regeringsmakten i landet och etablerar ett starkt inflytande på militären, men den venezuelanska kapitalistklassens makt har ännu inte besegrats.

Uttalandet avslutades med följande budskap:

”Det är fullkomligt möjligt att de nyligen valda högerkrafterna, vilka inkluderar fascistiska element, under nästa mandatperiod kommer att sätta stopp för den bolivarianska revolutionen vilket är deras oresonliga önskan och överreagera och provocera fram en militant massrespons. Det skulle inte vara första gången i historien som ”kontrarevolutionens piska” frambringar en revolution.

Kampen om Venezuelas framtid går nu in i en ny och fullständigt oförutsägbar fas och utgången av denna kommer att vara av oerhörd betydelse för Venezuela, Latinamerika och för världen i stort. Alla de som kämpar för revolutionär internationalism måste träda fram och uttrycka sin solidaritet för de venezuelanska revolutionärerna i detta kritiska skede.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.