Bounnhang Vorachit framröstad som kommunisternas generalsekretare

Det laotiska revolutionära folkpartiets 10:e kongress (LPRP) avslutades den 22 januari. Den laotiska nyhetsbyrån KPL rapporterade att landets vicepresident Bounnhang Vorachit har blivit vald till generalsekreterare för kommunistpartiet.

På LPRP:s femdagarskongress som hölls mellan den 18 och den 22 januari valdes också en ny politbyrå, en ny centralkommitté för partiet och dess sekretariat.

KPL rapporterar också att generalsekreteraren Bounnhang Vorachit, Thongloun Sisoulith, Pany Yathortou Bounthong Chitmany, Phankham Viphavanh och Chansy Phosikham återvaldes som medlemmar i partiets nya politbyrå.

Den nya centralkommittén består av 69 medlemmar och åtta ersättare. De nya medlemmarna av partiets centralkommitté valdes av 685 medlemmar i LPRP vilka i sin tur representerar mer än 268 000 partimedlemmar nationellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.