Kurdisk demonstrant skjuten i Stockholm av turkisk fascist

En kurdisk man vårdas på sjukhus i Stockholm med en livshotande skottskada i buken efter helgens attentat då en minibuss med fyra kurdiska demonstranter oprovocerat beskjöts. Det rapporterade Expressen den 14 februari.

Skottdådet föranleddes troligen av att kurdiska demonstranter hade protesterat i huvudsak mot våldet i Kurdistan. De höll även Turkiet och IS ansvariga för de övergrepp som begås i Kurdistan, rapporterade Expressen.

Vidare ska de enligt Expressen ha marscherat från Södertälje till Medborgarplatsen i Stockholm. Skottdådet har politiska förtecken. Kurderna själva misstänker att gärningsmannen i fråga är en turkisk fascist.

Aram Alipour körde minibussen. Han redogör för händelseförloppet för Expressen:

– Han räckte ut handen genom fönstret, höll en pistol och sköt tre skott in i bilen.

Det andra skottet träffade den kurdiska demonstranten.

LÄS VIDARE:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.