Massanslutning till generalstrejken i Grekland

Idag, i Grekland anordnades en 24-timmars generalstrejk mot Syriza-ANEL regeringen, den s k ”vänsterregering” som snart kommer att lägga fram ett lagförslag till parlamentet som kort sagt kommer att ödelägga hela försäkringssystemet. ”Vänsterregeringen” kommer inom kort också att lägga fram ett lagförslag inför parlamentet som bl.a ska inskränka strejkrätten.

Deltagandet i strejken var enormt, då de arbetande i den offentliga sektorn, fabriker och andra arbetsplatser lade ned sin verksamhet. Utöver detta var affärer, ett flertal kaféer och kiosker stängda över hela landet. Småbönderna deltog också i många av demonstrationerna.

Sett över hela Grekland var PAME:s demonstrationer massiva: I Aten demonstrerade minst 50.000, 10.000 i Pireus, 30.000 i Thessaloniki, 10.000 i Patras osv. PAME organiserade demonstrationer i 77 städer över hela landet.

PAME uppmanar nu arbetarrörelsen att intensifiera kampen med nya strejker, ockupationer, demonstrationer och andra kampmetoder för att förhindra att lagförslaget ens kommer parlamentet till del.

Från PAME:s demonstration i Aten

Bönderna demonstrerar i dag i Patras

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.