Unga byggare tar strid för sänkt arbetstid

– Vi anser att det är hög tid för oss arbetare att ta en större del av det värde vi skapar i produktionen, säger Jakob Wagner, sekreterare i Byggnads Skånes ungdomskommitté Skånes Unga Byggare, till Riktpunkt.

Byggnads har ett kongressbeslut från 2014 att fackförbundet ska driva frågan för 6 timmars arbetsdag.

– Vi har läst avtalsmotionerna från Skåne där ett flertal just berörde frågan kring sänkt arbetstid. Så då beslutade vi oss för att aktivt arbeta för att frågan ska upp på bordet i avtalsrörelsen 2016, säger Jakob Wagner.

I helgen har Unga Byggare i Malmö, Stockholm, Göteborg och Falun fortsatt sin kamp för sänkt arbetstid och tusentals flygblad med frågan ”Vad hade du gjort med en timmes kortare arbetsdag?” har delats ut.

Han berättar att responsen från medlemmar och allmänheten har varit mycket god med mängder av uppmuntrande hejarop.

– Om vi vill förändra vår vardag och få ett bättre arbetsliv måste vi engagera oss. Det är vår gemensamma skyldighet att göra det, säger Jakob Wagner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.