Solidaritet med CUT och Chiles arbetarklass

Sveriges Kommunistiska Parti- (SKP) ger sitt fulla stöd till CUT, Central Unitaria de Trabajadores (Chiles motsvarighet till LO i Sverige) och till Chiles Kommunistiska Parti som stödjer CUT:s beslut om generalstrejk den 22 mars. Beslutet om generalstrejk fattades av 700 delegater på CUT:s Kongress den 24 januari, för att genomdriva kravet om att kollektivavtal ska råda på den chilenska arbetsmarknaden, samt strejkrätt, rätt till facklig representation och yrkesmässig facklig organisering- utan anknytning till olika privata arbetsköpare.

SKP stödjer också CUT i dess kamp för att reformera det chilenska samhällssystemet och krav om att en ny grundlag skrivs. I det önskar vi det arbetande chilenska folket och våra kamrater all lycka och stor framgång. Att förpassa USA-imperialismens-, Milton Friedmans-, Chicago boys- och den fascistiska Pinochet- diktaturens alla slav- och klasslagar till historiens skräphög. De lagar som än i dag företräds av alla kulörer och missfärgningar av kapitalets politiska förespråkare.

I Sverige 2016, ser vi desamma högertendenserna få fritt spelrum inför årets avtalsrörelse, med god draghjälp av opportunismen och den korrumperade fackföreningsledningen, vars gemensamma mål är att bryta ned arbetarnas orientering och organisering, för att ge de giriga allt. Än en gång bevisas att arbetarnas intressen aldrig låter sig jämkas med kapitalets och klassamhällets intressen. Kampen för ekonomisk jämlikhet och en verklig demokrati förblir kampen för socialism.

Internationell solidaritet- Arbetarklassens kampenhet!

Sveriges Kommunistiska Partis
Fackliga Kommitté

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.