Kommunistiska Partiet, Turkiet, om bombattentatet i Ankara: ”Vi fördömer dem som har förvandlat vårt land till ett blodbad”

Kommunistiska Partiet, Turkiet (KP) släppte ett uttalande några timmar efter bombattentatet i Ankara som dödade åtminstone 27 människor.

En bilbomb exploderade i Kizilaydistriktet i Ankara den 13 mars 18:45 lokal tid. Enligt uppgifter från tjänstemän dödades åtminstone 27 personer och 75 skadades. Detta är det tredje bombattentatet i Ankara sedan oktober förra året. I bombattentaten har sammanlagt över 150 personer dödats.

Uttalandet lyder enligt följande:

Vi fördömer dem som har förvandlat vårt land till ett blodbad

Bombattentatet i Ankara som är både inhumant och fientligt mot den turkiska befolkningen är ännu ett tecken på att vårt land har dragits in i en katastrof. Vi fördömer bombattentatet i Kizilaydistriktet i vilket många människor dödades och ytterligare hundratals skadades. Bombattentatet borde betraktas som både inhumant och fientligt mot den turkiska befolkningen. Förövarnas identitet är inte längre väsentlig. Det är AKP-regeringen som har förvandlat landet till en arena av blint våld genom sina blodiga äventyr inte enbart i Turkiet utan i hela regionen. Det är uppenbart att Erdoğan och hans regering endast kunde leda Turkiet in i en katastrof.

Alla offentliga tjänstemän, byråkrater och regeringsfunktionärer ska veta att de kommer stå till svars för varje handling som syftar till att tjäna denna katastrof, och att de måste distansera sig från Erdoğans anhang.

Vårt folk bör omedelbart kräva AKP-regeringens avgång och inte leta efter lösningar i amerikansk imperialism, militärkupper, “Cemaat”-operationer eller i etniska eller sekteristiska inbördeskrigsscenarion.

Våra kondoleanser till Turkiet och till mänskligheten.

Kommunistiska Partiet, Turkiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.