SKP utökar sitt inflytande inom Byggnads

Sedan 2012 är Svenska Byggnadsarbetareförbundet indelat i elva regioner. Den sydligaste regionen är Skåne och med sina drygt 13 000 medlemmar är Skåneregionen landets tredje största region.

Lördagen den 19 mars var regionens valda representanter församlade till årsmöte för att bland många frågor även förrätta val till styrelse under kommande två år. Nytt för i år blev att årsmötet beslöt att som ordinarie ledamot av regionstyrelsen invälja Håkan Jönsson – välkänd SKP-profil i Malmö. Vi kommunistiska byggnadsarbetare från övriga delar av landet gratulerar våra kamrater i Skåne till ett klokt val.

Samma dag, alltså den 19 mars, var även byggnadsarbetarna i GävleDala församlade till årsmöte. Det årsmötet bekräftade tidigare val och gav SKP:s medlemmar förnyat förtroende i regionstyrelsen de kommande två åren.

Lars Lundberg
Byggnadsarbetare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.