Vädjan/upprop i samband med folkomröstningen om godkännandet av associationsavtalet mellan Ukraina och EU

Vädjan/upprop till alla politiska krafter och aktivister i Nederländerna i samband med den kommande folkomröstningen om godkännandet av associationsavtalet mellan Ukraina och EU.

Vi, kommunisterna i folkrepubliken Luhansk, uppmanar alla invånare, politiska partier, samhällsorganisationer och nederländska rörelser som är aktivt engagerade i debatten rörande folkomröstningen som ska hållas den 6 april om godkännandet av associationsavtalet mellan Ukraina och EU, att göra allt tänkbart i sin makt för att förhindra godkännandet av detta avtal.

Vi insisterar på att så länge som den ukrainska regeringen för krig på Donbass territorium och dödar civila i strid mot FN-stadgan och fredsavtalen i Minsk. Vi vidmakthåller därmed den ekonomiska informationsblockaden av Luhansk och Donetsk. Ukraina ska inte gå med i EU!

Vi uppmanar alla anhängare som är för en fredlig framtid i Europa att uttrycka sitt beslutsamma ”NEJ” till det militaristiska, misantropiska och människofientliga ställningstagandet av den ukrainska regeringen. Nederländernas invånare har fortfarande tid på sig att inta ett ställningstagande och vi uppmanar de politiska partierna och aktivisterna att använda denna tid till att förklara för sina landsmän den kriminella naturen av de ukrainska myndigheterna, dess förföljelse av dissidenter av oliktänkande och regimkritiker, förbjudandet av politiska partier och det fysiska våldet mot oppositionen. Vi anser att de europeiska ländernas folk inte stödjer eller samtycker till den olovliga politik som förs av presidenten och Ukrainas regering. Vi hoppas att alla invånare i Nederländerna kommer att hjälpa till och ansluta sig till fredskampen i Östeuropa.

M. Chalenko
Ledaren för folkrepubliken Luhansks kommunister
Koordinator för det internationella forumet ”Antifascism, Internationalism, Solidaritet” (AIS-forumet)

Dela:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *