Den första kvinnliga ordföranden i nationalförsamling

Vietnam. Den erfarna lagstiftaren och kommunistpartiets Nguyen Thi Kim Ngan har valts till ordföranden i nationalförsamlingen, den första kvinnliga ordföranden.

Nguyen Thi Kim Ngan har utsetts som första kvinna till den inflytelserika och mäktiga posten till landets nationalförsamling. VTV rapporterade att Ngan, 61 år, fick 95,5 procent av rösterna enligt en vallokalsundersökning.

– Jag vill tacka nationalförsamlingen för att de har valt mig. Jag svär och bedyrar min resoluta lojalitet till nationen, folket och konstitutionen, sade hon efter omröstningen.

Ngans utnämning gör henne därmed till den högst rankade kvinnliga tjänstemannen. Även fast majoriteten av Vietnams Kommunistiska Parti utgörs av män, finns det även kvinnor representerade i de främsta leden. Omkring 25 procent av nationalförsamlingen består av kvinnliga delegater.

Dela:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *