Marsch mot arbetslösheten pågår i Grekland

Patras borgmästare Costas Peletidis.

Fackliga världsfederationen (WFTU) uttryckte nyligen sin solidaritet med den grekiska staden Patras initiativ till den stora marschen mot arbetslösheten under parollen ”Arbete åt alla, arbete med rättigheter”:

Marschen mot arbetslösheten anordnad av Patras stad inleddes den 2 april och den 10 april fortgår den efter 10 dagar och en sammanlagd rutt på 220 kilometer kommer den anlända till Aten till Syntagmatorget framför det grekiska parlamentet. Detta initiativ omfattar fackföreningar, student- och kvinnoförbund och andra massiva organisationer i kampen mot arbetslösheten och viktiga hjälp- och lättnadsåtgärder för de arbetslösa arbetarna och deras familjer. Det är ett viktigt initiativ och stöd till arbetarklassens kamp i Grekland, ett land förpestat med höga arbetslöshetssiffror, 25 procent, enligt officiella källor medan tusentals arbetare är drabbade av undersysselsättning, låga löner och dåliga arbetsvillkor. Det är ett kampinitiativ taget av den militanta läkaren, tillika borgmästaren och stadsrådet, av Patras Costas Peletidis mot följderna och konsekvenserna av åtstramningspolitiken införd på det grekiska folkets bekostnad av EU, Internationella Valutafonden och den grekiska regeringen.

WFTU representerar 92 miljoner arbetare i 126 av världens länder som stödjer detta viktiga initiativ för arbetarklassens kamp i Grekland. WFTU kommer att delta med sin internationella solidaritet och uppmanar alla militanta fackföreningar, dess medlemmar och sympatisörer världen över att uttrycka sin solidaritet för detta initiativ.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.