”Utan partiet kan revolutionen inte existera”

Kubas Kommunistiska Parti (PCC) underströk partiets roll i bemötandet av de nya utmaningarna för Kuba.

PCC publicerade en artikel i Gramma inför partiets sjunde kongress där man resonerade kring Kubas Kommunistiska Partis roll för bevarandet av revolutionens åstadkomna gärningar. Artikeln lyfte fram partiets ledande roll för Kubas folk vad gäller utmaningarna associerade med återupprättandet av de diplomatiska förbindelserna med USA.

Partiet cementerade och förstärkte hela folkets enighet och ledde deras motstånd trots allsköns attacker från de successiva och på varandra följande amerikanska regeringar och nu gör partiet just detta i ett nytt scenario, skriver man i artikeln med rubriken ”Utan partiet kan inte revolutionen existera”. Gramma betonar PCC:s oersättliga roll i upprätthållandet och vidmakthållandet av den socialistiska linjen.

PCC:s sjunde kongress kommer att hållas mellan den 16 och 19 april med omkring 1 000 deltagande delegater och kommer att fokusera på kontinuiteten av de ekonomiska reformerna för att förnya och uppdatera Kubas socialistiska modell som godkändes vid partiets sjätte kongress som hölls 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.