En rapport från första dagens generalstrejk i Grekland

I morse klockan 06.00 inleddes generalstrejken i Grekland som kommer pågå i minst 3 dagar.

PAME har strejkvakter på många arbetsplatser och deras demonstrationer idag var massiva i alla städer. Imorgon fortsätter demonstrationerna och strejken i alla städer. Därutöver kommer bönderna att ansluta sig till demonstrationerna i de stora städerna.

På söndag börjar demonstrationerna utanför parlamentet på morgonen och kommer pågå hela dagen och kvällen. På söndag kväll kommer parlamentet rösta om det ska anta ”vänster”-regeringens lagförslag om att slakta socialförsäkringssystemet och minska pensionerna till en nivå som inte går att leva på.


Video från demonstrationen i Thessaloniki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.