Generalstrejk I Grekland

Greklands regering, SYRIZA-ANEL, kommer nu med lagförslaget som slaktar socialförsäkringssystemet samt pensionerna och beslutade att parlamentet ska behandla frågan under denna helg.

Att man lägger fram förslaget och det behandlas så kort efter beror på att man hoppas att arbetarrörelsen inte ska hinna reagera och mobilisera mot regeringens planer.
PAME, demonstrerade redan ikväll utanför premiärministerns kontor, samtidigt som det över hela Grekland genomfördes demonstrationer från KKE:s lokala organisationer.

I morgon börjar en tre dagars generalstrejk då söndagen var inplanerat redan att fira 1 Maj med generalstrejk (i söndags var det den grekiska påsken och därför har firandet skjutits upp till denna söndag).

Sjömännen har redan utlyst en 4 dagars strejk som också börjar imorgon. Många kommunhus över hela Grekland har idag var ockuperade av kommunanställda som en protest mot lagförslaget.
Även bönder från hela Grekland kommer till Aten på lördag för att delta i demonstrationerna.

PAME har utlyst demonstrationer över hela Grekland, varje dag. De största kommer att äga rum i Aten och Thessaloniki och Riktpunkt kommer att rapportera från generalstrejken och demonstrationerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.