FVF kritiserar polisens våldsamma evakuering av strejkande arbetare i förbränningsanläggning

FRANKRIKE. Fackliga Världsfederation – FVF, som representerar 92 miljoner arbetare i 126 länder över hela världen kritiserar polisens våldsamma agerande under evakueringen av de strejkande arbetarna på Ivris i Frankrike, Europas största avfallsförbränningsanläggning, samt förbudet att demonstrera den 23 juni i Paris. Arbetarna i Frankrike fortsätter sin kamp mot den antifolkliga lagen, ”El Khomri”.

Regeringens beslut att driva igenom lagen med alla tänkbara medel, visar att regeringen stödjer kapitalets intressen. Det visar att arbetarklassen inte ska ha illusioner om regeringens roll, oavsett om regeringen är socialdemokratisk eller liberal. På alla sätt försvarar kapitalet regeringen.

Den våldsamma evakueringen av anläggningen visar också var gränsen går för deras demokrati. FVF och hela den klassorienterade fackföreningsrörelsen i hela världen visar sin solidaritet med arbetarklassen i Frankrike och uppmanar dem att fortsätta kampen och delta i demonstrationen den 23:e juni.

De 92 miljoner arbetare som är medlemmar i FVF, förenar sin röst, oavsett vilket land de lever i, med våra franska bröders och systrars, i Frankrike mot den politik som stöds av kapitalet, deras regeringar och deras fackföreningar.

Översättning: Fackliga Världsfederationens vänförening i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.