Grattis Storbritannien!

Etablissemangets politiska partier turas idag om att beklaga resultatet i folkomröstningen i Storbritannien. SKP gör tvärtom – vi gratulerar det brittiska folket till segern mot EU. Vi gratulerar alla de progressiva krafter som i månader verkat för ett utträde i kampanjen för Brexit. I media talas det oftast bara om det halvfascistiska UKIP som av nationalistiska skäl vill lämna unionen, men det talas sällan om att stora delar av fackföreningsrörelsen, kommunister och andra progressiva krafter arbetat aktivt för ett utträde.

EU är kapitalisternas union. Till följd av EU har monopolföretagen garanterats fri rörlighet av varor, tjänster, arbetare och hela fabriker dit det passar kapitalet. Följderna av detta är ökad arbetslöshet och kriser, allt på folkets bekostnad. Det är naturligtvis detta som avspeglas i den brittiska folkomröstningen.

SKP har sedan Sveriges inträde i EU verkat för att vi ska lämna unionen.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.