Kommunistiskt Parti, Turkiet (KP) om terrorattacken mot Istanbuls flygplats

Kommunistiskt Parti, Turkiet (KP) publicerar idag ett uttalande som lyder: ”Ingen annan kraft än vår egen kan frigöra oss! Res er upp!”

Uttalande handlar om bombattackerna den 28 juni på Atatürkflygplatsen begångna av tre självmordsbombare beväpnade med automatvapen. Enligt uppgifter ska 41 människor ha mist sina liv i bombdådet och 239 människor ska ha skadats.

”Ingen annan kraft än vår egen kommer att frigöra oss! Res er upp!

Inga människor är av naturen predisponerade att ta massakrer för givna, att knäböja inför tyrannier och att tiga och vara tysta för fundamentalismen och mot orättvisa. Den som är det, förlorar sin humanism och mänsklighet.

Vi avsäger oss ifrån att vänja oss vid massakrer, bombattacker och politiska mord.

Vi vägrar att stå ut med en regering som alltid försöker att utmåla massakrer, bombattacker och politiska mord som vanligt förekommande händelser.

Vi vägrar att vara tysta och tiga mot en regering som involverar sig i andra länders interna angelägenheter, som sporrar och uppviglar terroristerna till att attackera de här länderna och som stödjer och backar upp samma terrorister med förevändningen ”heliga värderingar” i deras egna land.

Vi vägrar att underordna oss lagen och för dem som driver igenom nya lagförslag i parlamentet medan ett tiotal lagförslag inte drivs igenom på grund av likgiltighet, hyckleri, lömska planer och oduglighet från regeringens sida.

Vi vägrar att stå ut med bourgeoisien och deras penningsäckar som tror att solen går upp och ned på deras profiter i detta blodbad.

Vi vägrar att tolerera dessa mänsklighetens fiender, massmedians så kallade ”experter” som hånar människors sorg och hotar dem.

Vi vägrar att lämna Turkish Airlines ledning fredligt då de bara anställer IS-anhängare och ger dem de höga befattningarna och posterna.

Vi vägrar att acceptera en premiärminister som hävdar att ”det fanns ingen säkerhetsbrist på flygplatsen” och de tjänstemän som lämnat de överlevande passagerarna utan någon hjälp på Taksimtorg mitt i natten.

Vi kommer inte att tolerera de taxiförare som bara brydde sig om pengar, som tog överbetalt av människor i desperat behov av hjälp samtidigt som de befläckade och smutsade ner sina kollegers rykte som snabbt körde de skadade till sjukhus utan att ta betalt.

Inga människor är av naturen predisponerade att ta massakrer för givna, att knäböja inför tyrannier och att tiga och vara tysta för fundamentalismen och mot orättvisa. Den som är det, förlorar sin humanism och mänsklighet. Lösningen kommer inte att komma som en skänk från ovan! Det här landet kommer inte att få se ljusa dagar utan att ta kampen för det! Klaga inte bara, organisera er.

Medan vårt folk massakreras, gnäller ledarna om landets rykte och ”turismens förlorade intäkter” Ställ er upp och ta striden med dessa ledare och den reaktionära regering som de har installerat i vårt land likt en förbannelse. Överlåt inte denna uppgift till andra.

Res er upp!”

Kommunistiskt Parti, Turkiet (KP)
29 juni 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.