Ukrainas Kommunistiska Parti fördömer attacken på den oppositionella median i landet

Ukrainas Kommunistiska Parti (CPU) fördömde den 3 juni försöket att förbjuda TV-kanalen Gamma.

Partiet publicerade ett uttalande den 3 juni där man fördömde den senaste attacken på Ukrainas oppositionella media. CPU konstaterade i uttalandet att landets regering har inlett en procedur vars syfte är att förbjuda TV-kanalen Gamma. Detta efter sändningen av Petro Symonenkos tal i samband med Segerdagen. Petro Symonenko är generalsekreterare för Ukrainas Kommunistiska Parti. CPU noterade i Symonenkos tal att denne krävde att Minskavtalet ska införas villkorslöst och utan förbehåll. Han fördömde också de namnbyten som har ägt rum den senaste tiden på ukrainska gator och städer för att högtidlighålla Hitlers kollaboratörer. Detta har skett utan lokalbefolkningens samtycke. Följaktligen uppmanar därför Ukrainas Kommunistiska Parti nu till internationell solidaritet mot bakgrund av inskränkningen av yttrandefriheten i Ukraina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.