Nazistisk attack mot fackföreningsman

Under lördagsnatten blev fackföreningsmannen tillika kommunstyrelsens ordförande i Skurup, Pierre Esbjörnssons, bil nedbränd. Strax innan hade hans bostad klottrats ned med nazipropaganda. Svenska Motståndsrörelsen kopplas till dådet och händelsen rubriceras som mordbrand eftersom bilen stod parkerad intill bostaden.

– Arbetarrörelsen har enad front mot nazister med deras ideologi och våldspraktik. Kampen fortsätter och Pierre är tydlig med att han inte viker undan. Hans arbete för demokrati och alla människors lika värde blir nu bara ännu starkare, säger Magnus Alm, LO-distriktet Skånes ordförande, i ett pressmeddelande.

Samma nazistiska organisation attackerade för drygt en vecka sedan en finsk antifascist i samband med en demonstration i Helsingfors. Antirasisten dog senare på sjukhus av sina skador.

Pierre Esbjörnsson är tjänstledig avdelningskassör på Byggnads Skåne. Sedan valet 2014 har han uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och som kommunalråd i Skurup för Socialdemokraterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.