PAME blockerade ”Social Dialogue Festival”

Hundratals fackföreningsmedlemmar i Alla arbetares militanta front (PAME), arbetslösa och pensionärer höll från tidig morgon en militant protest på konferensanläggningen Zappeio Mansion i Aten. Det var planerat att äga rum en “Social Dialogue Festival”, för bedrägeri mot arbetarna, arrangerad av Syriza-regeringen, de grekiska kapitalisterna, den gula fackfederationen GSEE, de multinationella marionetterna och Europafacket ETUC.

Arbetarna besvarade uppmaningen från PAME, blockerade ingångarna till byggnaden och med anledning av det kunde kartellen av ”Social Dialogue” inte genomföra sin fiesta. Arbetarna blockerade deras plan.

Kartellen kom till Grekland för att diskutera avskaffande av kollektivavtal, attacken mot den social tryggheten och förstörelsen av arbetsförhållandena.

För att stödja Syriza-regeringen kom också representanter till Aten från några europeiska fackliga organisationer så som CGIL, Italien, DGB från Tyskland, CCOO från Spanien, TUC från Storbritannien och så vidare. Europafacket som var närvarande på mötet har i åratals gett sitt stöd till de imperialistiska makterna och accepterade nedskärningarna av arbetarnas rättigheter.

Texten ovanför är ett pressmeddelande från Alla arbetares militanta front.

FOTO PÅ https://plus.google.com/+PamehellasGr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.