Zyuganov: Vi ska återuppliva de bästa traditionerna från den stora sovjetiska epoken

Ordföranden för centralkommittén för den Ryska Federationens Kommunistiska Parti (KPRF) gjorde uttalanden i ett TV-program med temat ”konsolideringen av den nationella identiteten, det civila samhället och den politiska makten”.

Med valen till Duman runt hörnet driver den Ryska Federationens Kommunististka Parti sin valkampanj med full kraft. Ordföranden för centralkommittén för KPRF, Gennady Zyuganov, deltog i en debatt i TV-kanalen Russia 1 den femte september. Programmets tema var ”konsolideringen av den nationella identiteten, det civila samhället och den politiska makten.”

Zyuganov började med att betona vikten av den sovjetiska eran och menar att hela världen kan lära sig vad seger innebär, hur man kommer ut i rymden, hur man behandlar barn, kvinnor och äldre. Som arvtagare till Sovjetunionen, tillsammans med det faktum att KPRF har ett verkligt program och en stark bas, antog han att kommunisterna skulle kunna återuppliva de bästa traditionerna från den stora sovjetiska eran.

I en historisk utläggning definierade Zyuganov de fyra ryska pelare som gjort landet starkt som varade en stark stat, stor andlighet, ett rättvisepatos och kollektivism. När han talade om Sovjetunionens framsteg förklarade han hur dessa framsteg försvann och hur sovjetmakten offrades av Jeltsin, något som genererade fruktansvärda och grymma resultat.

Han konstaterade att den enda makten som håller igång det sovjetiska experimentet är Kina, som har en årlig tillväxt på 12 procent och därmed närmar sig den sovjetiska siffran på runt 16 procent.

En annan fråga som Zyuganov berörde var den sociala splittringen som skapats av den ojämlikhet som uppstått till följd av att en handfull oligarker äger 90 procent av det nationella välståndet medan 72 av 100 människor tjänar mindre än 15 000 rubler per månad. Han sa att landet har allting som behövs för att kunna leva i överflöd, men resurserna tas ifrån folket och flyttas utomlands, istället för att investeras i produktion, människor eller talang.

I slutet varnade Zyuganov för att den ryska 1990-talskrisen skulle upprepas om den nuvarande regeringens linje upprätthålls och han manade alla att enas och att motverka den nuvarande linjen.

Valet äger rum nu på söndag den 18 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.