Fjäsket för påven blev en skattesmäll

Det var ett väldigt ståhej när påven Franciskus besökte Skåne häromdagen. Public service, SVT och SR, direktsände under påvens flygplanslandning på Malmö airport, såväl som när han satt på ett plan ut ur Sverige, och många timmar däremellan.

Sveriges Radio rapporterade att polisens säkerhetsinsats blev mycket stor, men inte lika stor som när USA:s president Obama besökte Stockholm 2013. Då kommenderades 2 000 poliser ut och efteråt ville inte Stockholmspolisen avslöja vad Obamas närvaro kostade, men när han besökte Oslo 2009 så hamnade notan på 163 miljoner kronor, rapporterade då Dagens Industri.

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford säger till Riktpunkt att de inte berättar hur många poliser som var utkommenderade under Franciskus besök.

– Det är en uppgift som inte är offentlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.