PAME i aktion mot Gyllene gryning

Alla arbetares militanta front, PAME, genomförde under gårdagen en demonstration mot de fascistiska nazibrottslingarna Gyllene gryning och uppmanade de grekiska arbetarna, folkmassorna och ungdomen till att massfördöma och isolera det nazistiska partiet Gyllene gryning.

Det skriver den radikala fackföreningsfronten PAME. Läs pressmeddelandet nedan för mer information:

Atens fackföreningar och klasskrafter demonstrerade  tillsammans i en militant aktion. Detta medan att rättsprocessen mot den fascistiska och nazistiska organisationen pågår. Rättsprocessen ifråga avser attacken som utfördes av medlemmar från Gyllene gryning och riktades mot PAME:s fackföreningsmedlemmar och kadrer i Peramas kommunistiska partiorganisation. Det sätt som Gyllene gryning agerade på den 12 september 2013 i Perama såväl som i andra fall demonstrerar attackens mordiska natur. Det faktum att de inriktade sig på pionjärskämpar vilkas aktioner utgjorde en nagel i ögat för arbetsköparna styrker deras roll som systemets lakejer.

Mordet på antifascisten och hiphop-artisten Pavlos Fyssas i Keratsini den 17 september 2013, attacken i Perama och attacken mot den egyptiske fiskaren följdes upp med dussintals attacker mot immigranter, affärsidkare, arbetare och antifascister. Gyllene gryning organiserade och utförde brottshandlingar mot klassorienterade fackföreningar och folkrörelser. Parallellt med detta instiftade Gyllene gryning också slavliknande byråer som erbjöd gratis arbetskraft till arbetsköparna. De ville också införa skattelättnader och skatteförmåner för skeppsredare, industriidkare och arbetarnas exploatörer. Deras aktioner tjänade vissa inflytelserika arbetsköpares intressen och verkade emot folket och folkrörelserna. De tog parti för Hitler och de fascistiska regimer som slaktade folk. Gyllene gryning är en brottslig organisation i den bemärkelsen att det är en nazistorganisation.

Varenda försök att kamouflera Gyllene grynings nazistiska och brottsliga karaktär måste motarbetas. De klassorienterade fackföreningarna och de grekiska folkrörelserna måste konfrontera vartenda försök till att jämställa nazistiska brottsliga aktioner med den grekiska arbetarrörelsens kamp – vilka grundar sig på viktiga principer från EU. Det grekiska folkets- och ungdomens kamp i riktning mot en brytning med det exploaterande systemet, vilket skapar fascism, kan skapa förutsättningarna för isoleringen och utplånandet av fascisterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.