Uttalande från FVF om hamnarbetarstrejken i Göteborg

Den Fackliga Världsfederationen (FVF) representerar 92 miljoner arbetare från världens fem kontinenter. Vi uttrycker vår solidaritet för hamnarbetarna som strejkar i Göteborg och deras rimliga krav. Vi uppmanar Sveriges arbetarklass att ställa sig på hamnarbetarnas och deras organisationers sida i kampen för deras rättigheter.

Hamnarbetarna gick ut i strejk och krävde:

  • Fackliga rättigheter och friheter
  • Respekt för kollektivavtalen
  • Upphörande av hoten riktade mot sjuka och äldre hamnarbetare
  • Hälso- och säkerhetsåtgärder på arbetsplatsen
  • Uppvisande av respekt för rättigheten till arbetstillstånd och semester

Vi, FVF, stödjer till fullo hamnarbetarnas krav mot APM:s terminalers administration. I Sverige likt överallt i Europa och världen betraktas arbetarnas rättigheter som ekonomisk förlust. Vi uppmanar våra kollegor i Sverige att fortsätta och stärka den gemensamma kampen för sina rättigheter, det är det enda sättet arbetarklassen kan bli segerrik på.

FVF:s sekretariat
Den 29 november 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.