Socialdemokratin och den svenska arbetarrörelsen

Som titeln låter, så står socialdemokraterna inför enorma utmaningar och kriserna avlöser varandra. Ett parti som stolt titulerar sig som ”Sveriges arbetarparti”. En titel som är oerhört missvisande. Dem har tappat bort sin ideologiska kompass. Deras politik handlar delvis om att genomföra sociala reformer i ett kapitalistiskt styrelseskick. En ekvation som inte är förenlig, visserligen har Sverige ett socialt skyddsnät som har byggts upp under flera år, reformer är inte att förkasta men dessa raseras när vi tillåter kapitalister att plöja sönder vår offentliga sektor.

Det sticker nog i många arbetares ögon att före detta statsminister Persson bor i en herrgård och sade sig representera arbetare.

Den svenska arbetarrörelsen är sviken av socialdemokratin och förd bakom ljuset.
Klasskampen pratas det aldrig om, kapitalet stärker sina positioner, arbetare får stå med mössan/mobilen i hand, medan arbetsgivarorganisationerna stärker sin makt och gör allt för att krossa den lilla gnutta trygghet som existerar genom LAS. Borgarna och arbetsköparna jublar!

Delar av fackföreningsrörelsen erbjuder sina medlemmar attraktiva försäkringar istället för att prata om klasskamp, och vara en facklig kamporganisation. Det hela kan kännas lite hopplöst, men det är det inte!

Arbetarrörelsen stod enade och krävde drägliga löner och kollektivavtal, vi blev beskjutna men vi reste oss ur askan tillsammans! Starka och fyllda av kämpaglöd. Detta är lika aktuellt 2016 som för hundra år sedan.

Klasskampen är kontinuerlig, den svenska arbetarrörelsen måste stå enad och inse att vi är förda bakom ljuset av Socialdemokraterna. Vi måste slå oss fria från kapitalets bojor och ena oss mot förtrycket! Detta kan vi göra, sörj inte organisera dig, ta kampen på gator och torg, ta kampen med dina arbetskamrater, ta kampen med din familj och framförallt sluta aldrig att kämpa! Tillsammans är vi starka och proletariatet kommer att resa sig och slutligen segra.

Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.