Solidaritet och dess motsats

De socialistiska staterna utgör genom sin existens ett bålverk för fredens och socialismens sak i världen. Ett citat från 1983 som jag uppskattar. I den tid då USA:s president Ronald Reagan uttryckte sin avsky mot de socialistiska staterna i öst genom att kalla Sovjetunionen för “ondskans imperium”‘.

Sovjetunionen precis som alla stater i det forna Östblocket garanterade sina medborgare arbete, bostad, gratis sjukvård, gratis utbildning, betald semester och diverse subventioner som förbättrade livet. Jämställdheten var hög, lika lön för lika arbete och kvinnor hade en lika stor chans att göra karriär som män.

Det som Reagan beskrev som ett “ondskans imperium” var i själva verket länder som visade att ett annat samhälle är möjligt, ett samhälle där solidariteten rådde istället för hur tjock plånbok du hade. USA är kapitalismens högborg och dem bekämpar socialism i alla dess former, ett land där arbetarklassen får ta skeden i vacker hand, allt för att gynna storkapitalet.

Den borgerliga median slänger sig gärna med osanningar och historieförfalskning, ett aktuellt exempel är Kuba. Den internationella pressen rapporterar inget om de sociala framsteg som har genomförts under Castros styre, den internationella pressen rapporterade väldigt lite om att 15 procent av DDRs befolkning blev arbetslösa när muren föll 1989.

Vi kommunister får alltid utstå kritik för vår politiska åskådning, ibland jämför man oss med fascister. Två ideologier som är varandras motpol. Det är som att försöka kombinera eld med vatten, det går helt enkelt inte.

Den socialistiska kampen är en kamp för människans frigörelse, en frigörelse från kapitalismens orättvisor och slaveriet under pengarna. Socialismen kommer åter att segra och det enda proletären har att förlora är sina bojor.

Andersson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.