Internationell solidaritet för de ukrainska kommunisterna

Kommunistiska partier från olika delar av världen publicerade i november ett uttalande där de tillkännagav sin solidaritet för Ukrainas Kommunistiska Parti (CPU). Medlemmar av den internationella kommunistiska rörelsen deklarerade sitt stöd till Ukrainas Kommunistiska Parti och underströk den ukrainska regeringens oligarkiska och nynazistiska karaktär med ett uttalande.

Kommunist- och arbetarpartier världen över sammankallade ställföreträdande från nationella parlament samt Europaparlamentet för att intensifiera det gemensamma samarbetet mot attackerna riktade mot kommunisterna i Ukraina. Den internationella kommunistiska rörelsen fördömde den illegitima och den förrädiska karaktären av Ukrainas nuvarande regering som har suttit vid makten sedan den väpnade statskuppen i februari 2014.

Den ukrainska regimens attack på dess medborgare och på Ukrainas Kommunistiska Parti är en fullskalig attack på den kommunistiska ideologin.

Uttalandet fortsätter enligt följande:

”I detta hänseende solidariserar vi oss med de ukrainska kommunisternas kamp och för deras medborgerliga rättigheter och friheter och vi är emot oligarkernas och nynazisternas diktatur. Vi bekräftar och bejakar också behovet av att intensifiera kommunist- och arbetarpartiernas ansträngningar och initiativ till att påverka i alla internationella organisationer, Europaparlamentets och nationella parlaments ställföreträdaren samt medlemmar av parlamentariska församlingar för att i sin tur kunna skydda Ukrainas Kommunistiska Parti och förhindra förbudet mot den kommunistiska ideologin.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.