Solidaritet med arbetarna och det turkiska folket

På Fackliga Världsfederationens vägnar som representerar 92 miljoner medlemmar i 126 länder av världen framför vi våra kondoleanser till offrens familjer i samband med attentatet mot diskoteket Reina Club i Istanbul den 1 januari.

Vi uttrycker vår internationalistiska solidaritet och vårt stöd till den militanta fackföreningsrörelsen i Turkiet samt till det turkiska folket. Mordet på de 39 personer som miste livet i samband med attentatet blottar gärningsmännens skuld som dödade civila, oskyldiga och vanligt folk. För den uppkomna situationen i Turkiet och Mellanöstern finns uppviglare och brottsmedhjälpare att beskylla; dessa är de regeringar som drar nytta av och utnyttjar fundamentalismen för att i sin tur förverkliga sina planer och sin arbetarfientliga politik.

De imperialistiska krafter som skapade, finansierade och försåg IS och dess grenar med vapen bär en oerhörd stor skuld. Den största moraliska skulden kan däremot tillskrivas USA:s, EU:s och gulfmonarkiernas regeringar. Det är hyckleri och provokativt att samma dag som 39 människor miste sina liv, meddelade Francois Hollande och hans regering att de skulle skona de arabiska folken och deras nationer.

Frankrike, Tysklands, Storbritanniens och de andra imperialistiska ländernas regeringar som konkurrerar om intresseområdena för att sin tur kunna stjäla oljan och bygga energipipelines är de som drar nytta av och utnyttjar fundamentalismen till sin fördel.

Fackliga Världsfederationen som representerar den militanta och internationalistiska fackföreningsrörelsen uppmanar alla arbetare oberoende av deras religiösa, ideologiska och lingvistiska skillnader att kämpa enade mot monopolen och imperialisterna för en värld utan kapitalistiskt barbari och motsättningar. En värld där folken kan leva i broderskap.

Fackliga Världsfederationens sekretariat den 2 januari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.