Försök att splittra strejkande arbetare misslyckades

Arbetarna på Berlins flygplats Tegel strejkar just nu och nedan är en film från ett strejkmöte. Mannen förklarar hur de fick en förfrågan från AfD (motsvarigheten till Sverigedemokraterna) om huruvida de var välkomna att visa solidaritet. Självklart, svarade man. Kom hit så får ni ta ett kort med en av våra turkiska kamrater, varpå AfD-aren frågade om det inte fanns tyska arbetare där.

På det svarade talaren att det inte är aktuellt för AfD att komma dit, för på flygplatsen finns bara arbetare, det spelar ingen roll om de är turkiska eller tyska.

Det är ett bra exempel på hur den rasistiska högern försöker splittra arbetarklassen och slå in en kil mellan olika grupper inom arbetarklassen och också ett bra exempel på hur man kan hantera det hela!

Andreas Sörensen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.