Analoga nätet

I höstas beslutade regeringen att inte stänga av det analoga nätet.

Modern teknik i all ära, men jag släpper aldrig min gamla analoga radio som jag köpte på 80-talet (och som fungerar utmärkt ännu). Dels för att äldre saker är mycket miljövänligare än de som produceras i slit och släng samhället i dag. Kanske var den inte miljövänlig att produceras men eftersom den har hållit så länge blir apparaten miljövänlig. Helt i motsats till de apparater som produceras idag som har en livslängd på två till tre år. I dag måste man ideligen köpa nytt – och det tråksamma jobbet att lära sig hur apparaten fungerar. När man väl har lärt sig det så är det dags att köpa nytt. För att inte tala om alla dessa uppdateringar som en dator måste göra. Jag blir helt knasig! Kan dom inte uppfinna en teknik där en dator kan uppdatera sig själv utan att man måste stänga av, uppdatera, sätta på och återigen leta sig fram till det dokumentet som man höll på att skriva på? Att uppdateringen blir något som man inte märker?

Den andra anledningen är om det blir strömavbrott så kan jag enbart med en liten knapp på radion trycka på batterier – och jag kan återigen lyssna på nyheter och musik. Batterier som jag dessutom köpte för fyra fem år sedan. Den radion var verkligen varit oumbärlig vid stormarna Gudrun och Per. Nästan en hel vecka utan ström men med radio!

Så det där med att slopa det analoga nätet skulle verkligen vara idiotisk idé! Det måste nog vara någon stadsbo som kom på det förslaget. Och som aldrig upplevt att leva som strömlös några timmar – för att inte tala om någon vecka eller mer.

Kerstin Stigsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.