De kommunistiska- och arbetarpartier som samverkar inom ramen för ”International Communist Review” uttalar sin solidaritet med Venezuelas Kommunistiska Parti

De kommunistiska- och arbetarpartier som samverkar inom International Communist Review fördömer försöket att förbjuda det kommunistiska partiet i Venezuela. Detta sedan landets nationella valråd ställer krav i samband med förnyelsen av Venezuelas KP:s legalisering som är oacceptabla för ett kommunistiskt parti. I huvudsak hotas Venezuelas KP att göras olagligt för 4:e gången i sin historia.

Rent specifikt krävs Venezuelas KP och andra partier att lämna namn och fullständiga uppgifter över sina medlemmar till den borgerliga staten, på grund av den lag som infördes 1965 av den antikommunistiska polisstatens regim under denna period.

Venezuelas KP har en historia mer än 86 år i kamp, uppoffringar och bidrag till arbetarklassen och Venezuelas folk och har därför under hela sin historia varit föremål för den borgerliga statens mekanismer att underkuva, men kommunisterna har alltid gjort motstånd.

Partiet har som idag, trots svåra stunder av imperialismens intensifierade tryck gått framåt och trots skärpningen av den kapitalistiska krisen i landet förblivit en konsekvent ledare till försvar för arbetarklassens intressen och folkets rättigheter mot kapitalet, monopolen och imperialismen.

De kommunistiska- och arbetarpartierna förklarar sitt fulla stöd med Venezuelas Kommunistiska Parti. Vi uppmanar arbetarklassen, de folkliga skikten, fackföreningarna och folkrörelserna i våra länder att uttrycka sin flerfaldiga solidaritet med Venezuelas Kommunistiska Parti, att försvara arbetarklassens parti i Venezuela, att tillsammans med oss kräva att regeringen i landet omedelbart sätter stopp för processen mot PCV och säkerställer de fria politiska aktiviteterna för kommunister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.