Den abortvägrande barnmorskan förlorade i AD

Barnmorskan Ellinor Grimmark som har vägrat utföra aborter till följd av sin kristna tro förlorade den 12 april i Arbetsdomstolen mot Region Jönköping.

En rättegång som har pågått sedan januari i år. Hon menar i sin tur också att hon har diskriminerats i och med sin kristna tro vilket Arbetsdomstolen avfärdar. Ett positivt besked säger å andra sidan Vårdförbundet.

Hon har vägrat att skriva ut dagen efter-piller och att sätta in kopparspiral och i förrgår dömde alltså Arbetsdomstolen till Region Jönköpings favör. Men sannolikt kommer Ellinor Grimmarks dom gå vidare till Europadomstolen för överklagan. På grund av sin abortvägran har Ellinor Grimmark vägrats arbete på tre sjukhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.