Syriens Kommunistiska Parti: ‘Syrien ska inte falla!’

Uttalande från Syriens Kommunistiska Partis politbyrå rörande den amerikanska imperialistiska aggressionen mot Syrien.

Syriens Kommunistiska Parti publicerade den 8 april ett uttalande där man fördömde det amerikanska flyganfallet mot Aleppo och tillkännagav att partiet står bakom det syriska nationella motståndet.

Denna attack utgör ett nytt steg i den amerikanska imperialistiska aggressionen mot vårt hemland Syrien, och föregicks av att det utplacerades militärförband i vårt lands nordöstra delar utan något som helst rättfärdigande i sedvanlig internationell lag. Denna överträdelse återspeglar den amerikanska imperialismens allmänna förhållningssätt i attackerna mot staters och folks suveränitet, och de expansionistiska planerna för ett permanent imperialistiskt förtryck.

Detta steg sker i samklang med en aggressiv imperialistisk, sionistisk utnötnings- och uppdelningspolitik av Syrien, som är ett orubbligt fäste mot bakgrund av de projekt som syftar till full kolonial dominans i östra Medelhavet och på den arabiska halvön i allmänhet. Den nakna amerikanska aggressionen mot Syrien skingrar alla myter om möjligheten att neutralisera Amerika som är den största fienden till folkens frihet, inklusive det syriska folkets. USA är den största internationella terroristen i världen.

Det syriska kommunistpartiet uppmanar vårt stolta folk att gå samman allt starkare mot bakgrund av den imperialistiska aggressionen och ge all vårt understöd till armén och stödja nationell tapperhet i kampen mot angriparna och deras medbrottslingar i form av terroristgrupper.

Det syriska kommunistpartiet uppmanar den progressiva världsopinionen, alla progressiva och demokratiska krafter att befria världen och vädjar om att fördöma den amerikanska imperialistiska aggressionen mot Syrien och öka solidariteten med det syriska nationella motståndet som effektivt bidrar till befrielsekrafternas globala kamp mot trakasserier och aggressiv imperialism.

Länge leve det syriska nationella motståndet!

Syrien ska inte falla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.