HRF varslar om strejk

I ett pressmeddelande på Hotell- och restaurangfackets (HRF) hemsida skriver man att man varslar om strejk. Anledningen är att man vill uppnå jämställda löner. Detta ska åstadkommas genom en låglönesatsning. Vidare uppges det i pressmeddelandet att strejken konkret kommer att innebära blockad mot nyanställningar, strejk för all personal vid de aktuella företagen och blockad mot inhyrning av personal. Strejken är planerad att bryta ut den 19 april klockan 06.00 om inget avtal har slutits mellan parterna HRF och Visita.

Förbundsordförande Malin Ackholt kommenterar strejkvarslet så här:

– Hotell- och restauranganställda har rätt till samma löneökningar som alla andra fått på arbetsmarknaden.

– Visita visar ingen som helst respekt för industrins normerande roll och det gör mig upprörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.