Sommarläger 2017!

Foto: Janne Matt

Dags att anmäla sig till årets Nordiska sommarläger, ett sommarläger som arrangeras av Kommunistiskt Parti i Danmark (KPiD), Danmarks Kommunistiska Parti (DKP), Norges Kommunistiska Parti (NKP) och Sveriges Kommunistiska Parti (SKP).

Årets läger börjar lördagen den 8 juli och pågår till den 15 juli. Platsen för lägret blir Jegindö, en liten ö i den västra delen av Limfjorden. Ön är ca 6 kilometer lång och 3 kilometer bred. Den täcker en total yta på 1970 hektar mark. Det finns 540 invånare.

Där finns en ”efterskola” som nu används för läger och andra sammankomster, en hamn och härliga stränder som ger möjlighet till bad och fiske. Limfjorden är också känt för sina blåmusslor så det finns alla möjligheter att måltiderna kommer att bjuda på en hel del av havets läckerheter. Det finns också många sevärdheter i de omliggande nejderna.

Sommarlägret är en billig semester med politisk skolning, kultur, och omgivningarna erbjuder alla typer av fina anläggningar och det finns ett rikt program av politiska upplägg och diskussioner, kultur, sport och fritidsaktiviteter och utflykter till Nordsjön.

Studierna kommer att, liksom tidigare år, hålla hög klass och omfatta allt från antiimperialistisk kamp, facklig kamp, kampen för socialism och agitation och propaganda. Men sommarlägret ger också goda möjligheter till rekreation och umgänge med kamrater.

Teman för den politiska skolningen är bland annat ”Det kommunistiska Partiet”, ”Kampen mot militarism och EU”, ”Facklig kamp” och ett tema som ungdomarna i Norden skall bestämma.

Inkvartering blir i huvudsak i två- bäddsrum, och en del familjerum. Lägret håller hög standard och är handikapanpassat, därför blir kostnaderna för lägret i år 1500: – för vuxna, barn under 6 år gratis, skolbarn upp till 20 år 300: – och för unga med studiekort 800: -. Anmäl dig snarrast, först till kvarn…, platsantalet är begränsat. Anmälan och frågor, particentralen eller Jan telefon 0703 454216.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.