PAME blockerade symboliskt finansdepartementet

Grekland. Den 11 maj tidigt på morgonen genomförde ett dussintal fackföreningar från den privata och den offentliga sektorn som är organiserade i Alla arbetares militanta front, PAME, en symbolisk blockad av finansdepartementet som ligger beläget på ett torg i Atens centrala delar mittemot parlamentet.

Arbetarna samlades och blockerade entréerna till departementet, bärandes PAME:s flaggor. Fackföreningarna som är organiserade i PAME använder denna symboliska blockad av finansdepartementet som ett sätt att propagera för en generalstrejk som äger rum den 17 maj. De hängde en enorm banderoll på finansdepartementets främre del på Syntagmatorget med slagorden: ”Folk, gå framåt! Res er mot de nya plundringarna och spelen som utförs av regeringen, kapitalet och EU. Alla måste delta i generalstrejken den 17 maj.”

Redan känt är att den folkfientliga ”vänsterregeringen” Syriza-ANEL kommer att medta en rad nya åtgärder för omröstning i parlamentet den 17 och den 18 maj.

PAME påpekar att regeringens åtgärder kommer att innebära nya bördor på arbetarnas och dess familjers ryggar medan det på samma gång kommer att ges nya privilegier till affärsgrupperna. PAME uppmanar arbetare, arbetslösa, egenföretagare och ungdomen för att i sin tur sätta stopp för den konstanta försämringen av deras liv. Och att inte kompromissa med det nya avtalet som plundrar folket samt för återtagandet av deras förluster och att kämpa för nya krav på basis av deras samtida behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.