Ukrainska kommunister kämpar mot oligarkernas envälde

Domstolsförhören i fallet att förbjuda Ukrainas Kommunistiska Parti närmar sig sitt slut. Domstolen tillkännagav att diskussionerna hölls den 24 april. Ukrainas Kommunistiska Parti är övertygade om att denna rättegång är politiskt motiverad och syftar till att förstöra partiet och förbjuda den kommunistiska ideologin:

”Det är tydligt att Ukrainas regering genomför en aldrig förr skådad attack på arbetarnas samhälleliga rättigheter och en förföljelse av alla oppositionella krafter i synnerhet det kommunistiska partiet.”

Den förberedande arbetsgruppen för kommunist- och arbetarpartiernas 19:e internationella möte uttrycker sin solidaritet med Ukrainas kommunisters kamp och dess ”medborgares rättigheter och friheter och emot oligarkernas och nynazisternas envälde”.

Ukrainas Kommunistiska Parti fördömer regeringens försök att förbjuda partiet och uppmanar till ett stopp av den olagliga förföljelsen av det och dess medlemmar.

Detta är en utdragen rättsprocess som pågått under flera år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.