Grekisk antiimperialistisk demonstration

Tusentals arbetare, ungdomar och pensionärer deltog i en stor manifestation i den grekiska staden Thessaloniki i lördags. Den grekiska fackföreningsorganisationen PAME arrangerade en två dagars manifestation, på lördagen en stor demonstration där fackliga representanter från Turkiet, Cypern, Serbien, Italien, Palestina, Syrien, Irak var inbjudna och i söndags samlades alla dessa till en internationell facklig konferens.

Termometern visade 37 grader i en oväntad värmebölja. Det hindrade inte demonstranterna att gå den cirka 3 kilometer långa vägen för att komma förbi NATO:s militärcenter i Thessaloniki och manifestera att NATO inte är en stabilitets- och säkerhetsfaktor som utges utan tvärtom är en farlig krigsmaskin. Demonstranterna ropade “Ingen jord, inget vatten till folkens mördare” och krävde att alla grekiska soldater, militära båtar och flygplan omedelbart skulle tas hem!

Riktpunkt korrespondent, Grekland

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.