Lyckat med sex timmars arbetsdag

I en artikel publicerad av Arbetet konstateras att flera mindre projekt har startats runt om i landet, projekten rör sex timmars arbetsdag. Sex timmars arbetsdag har medfört att personalen generellt upplever ett ökat välbefinnande, är gladare och sjukskrivningarna har blivit rejält färre på arbetsplatserna där man har infört sex timmars arbetsdag. Personalen har också haft tid med fler aktiviteter tillsammans utanför arbetstid. Projekten rörande sex timmars arbetsdag har också resulterat i fler nyanställningar.

Initialt var projekten rörande sex timmars arbetsdag ämnade bedrivas inom sjukvården, men till följd av brist på vårdpersonal startades projektet bland annat på Skellefteås lasaretts städavdelning där man enbart har upplevt positiva effekter av den förkortade arbetstiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.