Nato-konvoj tvingades hitta annan väg till Alexandroupolis efter tullblockad

Grekland. En konvoj av albanska NATO-styrkor tvingades lämna en blockad som upprättats av medlemmar från Greklands Kommunistiska Parti, KKE, och dess ungdomsförbund, KNE, i Polymylos, nära Kozani, i fredags efter de hade stoppats fem timmar.

Kolonnen på 20 fordon och två bussar kom in i Grekland från Albanien och hade för avsikt att ansluta sig till resten av Natos styrka som kommer att delta i militärutbildningen med kodnamn ”Noble Jump” i Rumänien.

Enligt KKE:s parlamentsledamot, Sotiris Zarianopoulos, protesterade blockaddeltagarna mot Natos intervention i andra länder. De protesterande bildade en mänsklig kedja vid vägtullarna.

Nato-övningen där Grekland också deltar, syftar till att skapa en styrka som kan ingripa där det anses nödvändigt, vilket innebär mot andra folk. För att genomföra övningen tillhandahåller SYRIZA-ANEL-regeringen all tänkbar hjälp och tjänster till de NATO-styrkor som passerar norra Grekland, även med insats av grekiska soldater. Partiet sa i ett pressmeddelande:

Konvojen var på väg till Kozani och kommer antagligen att söka en ny väg mot Alexandroupolis.

NATO-trupperna kommer att förläggas till Rumänien fram till 22 juni för att testa konceptet med gemensamma styrkor med mycket hög beredskap (Very High Readiness Joint Task Force (VJTF)).

Text: ERT
Källa: Amna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.