Ökning av tips om dålig arbetsmiljö till Arbetsmiljöverket

Andelen tips om dålig arbetsmiljö och missförhållanden på arbetsplatser ökade markant under första halvåret i år. Det framgår av statistik som Transportarbetaren har begärt ut från Arbetsmiljöverket. Ökningen av tipsen uppgick till 73 procent under årets första halva jämfört med samma period förra året rapporterar Transportarbetaren. Sammanlagt inkom 1193 anmälningar till Arbetsmiljöverket från januari till juni förra året. I år har det hittills inkommit 2085 anmälningar.

Vidare skriver Transportarbetaren att de skriftliga tipsen mer än fördubblades  till Arbetsmiljöverket från 614 tips till 1337  följd av införandet av anonyma tips på deras hemsida via ett kontaktformulär. När det gäller telefontipsen om missförhållanden inom transportsektorn noteras en ökning från 49 till 80 tips.

Enligt Arbetsmiljöverket rör de vanligaste tipsen arbetsplatsens utformning, främst lokaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.