Ung i Sverige demonstrerade mot avvisningar av afghanska ungdomar

Den 20 augusti demonstrerade tusentals I Stockholm mot avvisningarna av ensamkommande unga flyktingar från Afghanistan. Ung i Sverige hade anordnat demonstrationen, och deklarerade sin avsikt att aldrig ge upp och att visa att det svenska folket står bakom dem som hotas av avvisningar under temat Vi går mot en gemensam framtid. Men vi väntar fortfarande på att få svar på de frågor demonstranterna ställde:

Mikael Ribbenvik; Var är du? Varför har du inte kommit till oss? Vi har väntat på dig i femton dygn. Det är många som tycker utvisningarna ska stoppas. När ska du agera?

Stefan Löfven; Var är du? Varför är du tyst? Flera politiker har varit här, men Sveriges ledare har inte det. Tycker du inte vi är värda din tid, tusentals afghanska ungdomar som fått hela världens öra? Socialdemokraterna har gett amnesti förut, vart är er moral idag? Vad har hänt med er?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.